Humanismin käsi – kunniapalkinto 2022  

Lehdistötiedote 10.4.2022
Julkaisuvapaa

HUMANISMIN KÄSI – KUNNIAPALKINNON 2022 SAAVAT TEEMU NIKKI, PETRI POIKOLAINEN ja JANI PÖSÖ

Viitasaaren kaupungin perustama elokuvapalkinto Humanismin käsi, on päätetty tänä vuonna myöntää työryhmälle ohjaaja Teemu Nikki, Näyttelijä Petri Poikolainen ja tuottaja Jani Pösö elokuvasta Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia.

Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia on poikkeuksellisen sädehtivä helmi – pienen ihmisen merkitystä ja ainutkertaisuutta rakastava ja kunnioittava elokuva. Petri Poikolaisen tulkinta pyörätuolissa elävästä sokeasta rakastuneesta miehestä jää ihon alle pysyvästi. Elokuvasta kumpuava ihmisyyden ja toiveikkuuden arvostus on syttynyt kolmen ammattilaisen, ohjaajan, tuottajan ja näyttelijän ystävyydestä, luottamuksesta ja yhteisistä arvoista. Siksi heidät on palkittava yhdessä: ohjaaja Teemu Nikki, tuottaja Jani Pösö ja näyttelijä Petri Poikolainen.

Viitasaaren Elokuvaviikon kunniapalkinto ”Humanismin käsi” myönnetään vuosittain henkilölle, joka kotimaisen kokoillan näytelmäelokuvan välityksellä on edistänyt humanistisia ja ihmisläheisiä arvoja taiteellisesti laadukkaalla työllään.

Viitasaaren Elokuvaviikon kunniapalkintotoimikunnassa ovat edustettuina keskeisimmät elokuva-alan yhteisöt eli Valtion audiovisuaalisten taiteiden toimikunta, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Suomen elokuvasäätiö, Suomen Filmikamari, Suomen Elokuvatoimistojen Liitto, Suomen Arvostelijain Liitto, Suomen Elokuva- ja Mediatyöntekijät sekä Viitasaaren Elokuvaviikko.

Sunnuntaina 10.4. päättyvän Viitasaaren Elokuvaviikon järjestää Keski-Suomen Elokuvakeskus yhteistyössä Viitasaaren kaupungin kanssa.

Lisätietoja:
Viitasaaren kaupunki
Vapaa-aikatoimenjohtaja Jorma Rihto
Puh. 044 4597 570


Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen