Onnea! Humanismin käsi 2023-palkinnosta.

Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa sunnuntaina 2.4.2023 klo 14.00

HUMANISMIN KÄSI – KUNNIAPALKINNON 2023 SAAVAT ILONA AHTI, ALLI HAAPASALO JA DANIELA HAKULINEN

Viitasaaren kaupungin perustama elokuvapalkinto Humanismin käsi, on päätetty tänä vuonna myöntää työryhmälle käsikirjoittajat Ilona Ahti ja Daniela Hakulinen sekä ohjaaja Alli Haapasalo elokuvasta Tytöt tytöt tytöt.

Tytöt tytöt tytöt onnistuu käsittelemään nuorten naisten maailmaa ja seksuaalisuutta raikkaalla, todentuntuisella otteella. Sen henkilöt ovat aitoja ja samaistuttavia kaikessa keskeneräisyydessään. Sundancen elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanut elokuva on puhutellut erilaisia yleisöjä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Tytöt tytöt tytöt tavoittaa jotain oleellista tyttöydestä ja ihmisenä kasvamisesta. Tämä syntyy käsikirjoituksen ja ohjauksen yhteistyöstä, jonka vuoksi palkinto myönnetään Ilona Ahdille ja Daniela Hakuliselle sekä Alli Haapasalolle.

Viitasaaren Elokuvaviikon kunniapalkinto ”Humanismin käsi” myönnetään vuosittain henkilölle, joka kotimaisen kokoillan näytelmäelokuvan välityksellä on edistänyt humanistisia ja ihmisläheisiä arvoja taiteellisesti laadukkaalla työllään.

Viitasaaren Elokuvaviikon kunniapalkintotoimikunnassa ovat edustettuina keskeisimmät elokuva-alan yhteisöt eli Valtion audiovisuaalisten taiteiden toimikunta, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Suomen elokuvasäätiö, Suomen Filmikamari, Suomen Elokuvatoimistojen Liitto, Suomen Arvostelijain Liitto sekä Suomen Elokuva- ja Mediatyöntekijät.

Sunnuntaina 2.4. päättyvän Viitasaaren Elokuvaviikon järjestää Keski-Suomen Elokuvakeskus yhteistyössä Viitasaaren kaupungin kanssa.

Lisätietoja:
Viitasaaren kaupunki
Vapaa-aikatoimenjohtaja Jorma Rihto
Puh. 044 4597 570

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen