Letkaliiterin leffailta 12.8. & Hassisen Kone

HASSISEN KONE 40 VUOTTA MYÖHEMMIN – dokumentti ja Ratinan konserttikooste

Rutalahden Letkaliiteri muuttuu jälleen leffateatteriksi lauantaina 12.8. Valkokankaalta pääsee näkemään Mika Kaurismäen ohjaaman dokumentin Hassisen kone 40 vuotta myöhemmin ja tunnin koosteen vuoden takaisesta Ratinan konsertista. Kaikki tämä tapahtuu Letkan tunnelmallisessa miljöössä, jossa myös baari on auki.

Dokumentti  kertoo paitsi yhtyeen juhlakonsertista ja siihen valmistautumisesta, myös ennen kaikkea yhtyeen ja sen jäsenten kasvusta nuorisojulkkiksista aikuisiksi, mikä ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Samalla puhutaan musiikin ja musiikkibisneksen muutoksista. Maailma ei ole monessa suhteessa enää se sama kuin se oli 40 vuotta sitten.

Joensuulainen rockyhtye Hassisen Kone nousi hetkessä maanlaajuiseen tietoisuuteen voitettuaan rockin SM-kilpailun Uuden aallon sarjan Oulussa vuonna 1980. Pian tämän jälkeen julkaistiin yhtyeen ensimmäinen albumi Täältä tullaan Venäjä, joka sisälsi muun muassa myyntilistoille nousseen klassikon Rappiolla. Toinen LP Rumat sävelet oli arvostelu- ja myyntimenestys, jonka Ylen musiikkitoimittajat valitsivat vuoden kevyen musiikin levyksi. Kolmas levy Harsoinen teräs sisälsi yhden yhtyeen tunnetuimmista kappaleista Levottomat jalat.

Hassisen Kone lopetti toimintansa  ollessaan uransa huipulla elokuussa 1982 kyllästyttyään soittamaan keikoilla vain ensimmäisten levyjen hittibiisejä. Hassisen Koneen kappaleet kuitenkin jäivät elämään ja yhtye muistetaan lyhyestä iästään huolimatta edelleen yhtenä ikonisimmista suomirockin bändeistä  kautta aikojen. Hassisen Koneen alkuperäisjäsenet Ismo Alanko, veljekset Harri ja Jussi Kinnunen sekä Reijo Heiskanen päättivätkin sen kunniaksi järjestää 40-vuotiskonsertin. Se piti järjestää alkujaan vuonna 2020, mutta loppuunmyyty Ratinan stadionin keikka piti peruuttaa koronapandemian vuoksi. Sama toistui vuonna 2021. Vuonna 2022 keikka vihdoin onnistui, ja Letkalla nähdäänkin myös tunnin kooste konsertista.


Tämä elokuva on pala suomalaista populaarimusiikin historiaa, jossa yksi ympyrä sulkeutuu.
Letkan näytöksessä voit laulaa ja tanssia konserttikoosteen mukana – yhdessä muiden kanssa!

Aikataulu 12.8.
klo 20 Letkaliiteri ja Rysä-baari  (anniskeluoikeudet) aukeaa 
klo 21.30 dokumentti alkaa (80 min)
klo 22.50 tauko
klo 23.20 konserttikooste  alkaa (65 min)
klo 1.30 Letka sulkeutuu

Liput 10 €, ennakkovaraukset rutalahden.ns(at)gmail.com
Liput myynnissä myös  Rutalahden Letkakahvilassa  sen aukioloaikoina

Letkaliiteri, Koskelantie 56, 41710 Rutalahti  

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen