LAIKKU-lastenelokuvafestivaali 2023

TIEDOTE 4.10.2023 
 
LAIKKU-lastenelokuvafestivaali ilahduttaa jälleen syyslomaviikolla! 

Jyväskylän oma lastenelokuvafestivaali LAIKKU ottaa suunnan kohti valkokankaan lumoavia elokuvaseikkailuja syyslomaviikolla 17.-21.10.2023. 

Kolmatta kertaa järjestettävä festivaali toteutetaan Kino Aurorassa Kulttuuritalo Villa Ranassa. Elokuvanäytöksiä ja kinokonsertteja nähdään festivaalin ohjelmistossa päivittäin klo12-17.

LAIKKU tuo valkokankaalle lastenelokuvia useassa eri tyylilajissa. Kattauksesta löytyy ohjelmaa kaikenikäisille katsojille ja elokuviin voi tulla koko perheen voimin. Kino Auroran nettisivuilta voit lukea lisää elokuvista, katsella elokuvien trailerit sekä ostaa ja varata lippuja näytöksiin. 

Lippuvaraukset, ennakkoliput ja lisätiedot:
Kino Aurora LAIKKU-festivaali 

ANIMAATIOELOKUVAT 
 
Mahtava Morris (2023) perustuu fantasiakirjailijan Terry Pratchettin Carnegie-palkittuun lastenkirjaan Mahtava Morris ja sivistyneet siimahännät. Kaikkien tuntemista satuaiheista ammentava, kekseliäs animaatioseikkailu tarjoaa paljon oivallettavaa sekä pienille että isoille katsojille. Elokuvaa katsellessa voi miettiä: Tunnistitko elokuvasta hahmoja, jotka ovat peräisin jostain tutusta sadusta tai tarinasta? Titina – terrieri Pohjoisnavalla (2023) Palkitun norjalaisanimaattori Kajsa Næssin kauniisti käsin piirretty koko perheen seikkailu vie katsojansa mukaan Titina-terrierin uskomattomalle matkalle pohjoisnavalle.  Kaunis piirrosjälki, värimaailma, huumori ja historiallisiin tapahtumiin pohjautuva tarina tekevät elokuvasta kiinnostavan elokuvaelämyksen kaikenikäisille. Ryhmä Hau – mahtielokuva (2023). Tuttu pentupoppoo viilettää jälleen valkokankaalle, kun Ryhmä Hau -sarjasta tutut hahmot ratkovat kinkkisiä tilanteita yhteistyön merkeissä ja kunkin vahvuuksia hyödyntäen. Itsensä ylittämisen teema on tärkeä Ryhmä Haun tarinoissa ja myös Mahtielokuvassa. Millä keinoilla voi onnistua aluksi mahdottomalta tuntuvasta tehtävästä? Oletko joskus itse ollut jännittävässä tilanteessa, josta selvisit? Valkokankaille paluun tekevä Muupeikko ja pyrstötähti (1993) elokuvassa Muumipeikko ystävineen seikkailee vieraissa maisemissa toiveikkaissa tunnelmissa. Elokuva muistuttaa, että kaikesta voidaan selvitä yhdessä, vaikka ei oikein edes tiedettäisi, mitä on vastassa. Kätkijät (2010) japanilaisanimaatiossa ihmisten talojen perustuksissa asustaa peukaloinen kansa Kätkijät. Kauneudessaan häikäisevä elokuva muistuttaa niin kaikenlaisten pienten ihmisten kuin muidenkin maapallon lajien tärkeydestä ja niitä uhkaavasta suuresta vaarasta kuolla sukupuuttoon. 

DINSNEY 100-VUOTTA JUHLANÄYTÖKSET 
 
Frozen – huurteinen seikkailu (2013) LAIKKU festivaalin tunnelmaan voit sukeltaa osallistumalla Frozen-teemanäytökseen, jossa katsellaan iki-ihana elokuvaklassikko valkokankaalta ja pukeudutaan teeman mukaisesti elokuvan lempi hahmoiksi. Festivaalin puolesta lupaamme kaikille hahmoiksi pukeutuneille 50% alennuksen lipun hinnasta. Mikä onkaan sinun lempi hahmosi tässä elokuvassa?  Leijonakuningas (1994) Aito ja alkuperäinen piirrosanimaatio Leijonakuningas lauluineen ja seikkailuineen palaa valkokankaalle. Muistatko vielä Simban, Timonin ja Pumban? Tule mukaan seikkailuun savannille.  

KLASSIKOT JA ERIKOISHERKUT 
 
Chaplin Sirkus (1929) on elokuvahelmi, jota harvemmin näkee valkokankaalla, ellei kyseessä ole elokuvafestivaali. Chaplinin luoma rakastettava ja kömpelö kulkurihahmo istahtaa sujuvasti myös lastenelokuvafestivaalin kattaukseen. Sirkuksen maailmaan sijoittuva tarina naurattaa ikään katsomatta hyvin samaistuttavilla kömmähdyksillä. Meille kaikille tutut lastenelokuvahahmot MAT&PAT alias HUPSIS-ukot muistuttavat meitä nykyään tästä kömpelyyden ja yhdessä nauramisen riemastuttavasta voimasta, jonka Charles Chaplin aikoinaan toi elokuviensa myötä valkokankaille. Tervetuloa viihtymään ja nauramaan yhdessä! 

LOISKIS: Sammakoiden elokuvakonsertti (2023) Miten voi päästä elokuvaan? Mennäänkö sinne ovesta? Tarvitaanko siihen tähtiä? Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen uudessa, varta vasten LAIKKU-festivaalille valmistetussa Sammakoiden elokuvakonsertissa pohdiskellaan elokuvan ihmeitä. Tie tähtiin ei välttämättä ole mutkaton, mutta sammakkoystäviltämme se käy leikiten – yhdessä yleisön kanssa laulaen, tarinoiden, ja lyhytelokuvia katsellen. Tunnin mittainen konsertti soveltuu koko perheelle ja viihdyttää iästä riippumatta! 

Ensi-ilta: Antero Varovainen ja onnenkivi (2023) on lokakuussa valkokankaalle saapuva uusi kotimainen lastenelokuva. Elokuva on tarina mielikuvituksen rikkaudesta ja onnen etsimisestä. 

Dansing Queen (2023) Norjalainen feelgood-elokuva koko perheelle kertoo 12-vuotiaasta Miinasta, joka sekoaa, kun kuuluisa hiphop-tanssija ED Win muuttaa kaupunkiin ja aloittaa hänen koulussaan. Miina rakastuu ja kun ED ilmoittaa perustavansa uuden tanssiryhmän kaupungin tanssikilpailua varten, Miina päättä mennä koe-esiintymiseen. Ongelma on vain, että hän ei osaa tanssia.  Elokuva rakkaudesta, tanssista ja siitä että pitää joskus uskaltaa heittäytyä tuntemattomaan saadakseen sen mitä haluaa. 

MINIKINO – lyhytelokuvanäytöksessä katsellaan 30 minuutin kooste pienille lapsille suunnattuja lyhytelokuvia. Näytöksen tarkoituksena on tutustuttaa pienet katsojat elokuvateatterin maailmaan ja elokuvien katseluun isolta valkokankaalta yhdessä muiden kanssa.  

Liput ja lisätiedot elokuvista:
Kino Aurora LAIKKU-festivaali

Lisätietoja festivaalista:
Kaisu Tapaninen
kaisu.tapaninen(at)ksek.fi
p. 044 5502582 (ark klo 10-15)

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen