Viitasaaren elokuvaviikko

Keski-Suomen elokuvakeskus on yhdessä Viitasaaren kaupungin kanssa päättänyt kevään epävarman koronatilanteen vuoksi, että Viitasaaren elokuvaviikko jätetään väliin keväältä 2021.

Viitasaarelaiset ansaitsevat heille ja järjestäjälle rakkaan elokuvaviikon totetuksen ajalla, jolloin meille kaikille on jälleen turvallista nauttia yhteisessä tilassa elokuvataiteesta ja keskusteluista.

Ohjelmistoon ehdolla olleet uutuuselokuvat ansaitsevat myös tulla nähdyksi niille tarkoitetussa valkokangas-formaatissa, jonka vuoksi Keski-Suomen elokuvakeskuksen kiertueteatteri Kino Metso saapuu syksyn 2021 aikana Viitasaaren nuorisotalon teatterisaliin esittämään valikoituja paloja kevään ja syyskauden ensi-illoista! Lisää tietoa näiden näytösten ajankohdasta ja sisällöistä julkaistaan lähempänä syksyä.

Keski-Suomen elokuvakeskus toivoo viitasaarelaisille jaksamista ja terveyttä haastavan tilanteen keskellä, tunnelin päässä näkyy jo elokuvaprojektorin valoa!

Elokuvakeskuksen jakama tiedotus Kino Metson syysnäytöksistä ja vuoden 2022 elokuvaviikosta tapahtuu seuraavilla kanavilla (siirryt sivulle klikkaamalla):

♦️ KSEK:in kotisivu

♦️ elokuvaviikon Facebook

♦️ elokuvaviikon Instagram: @viitasaaren.elokuvaviikko


VIITASAAREN ELOKUVAVIIKKO SUJUI TURVALLISESTI

Viitasaaren elokuvaviikko tarjoili elämyksiä jokaiselle ikäryhmälle turvallisissa puitteissa. Tapahtumassa vieraili 331 elokuvien ystävää. 

“Määrä on noin 1/5 edellisvuoden katsojamäärästä, joka oli 1732. Kouluyhteistyö on merkittävä osa festivaalin toimintaa ja se jäi tänä vuonna toteutumatta koronatilanteen vuoksi. Kiitos opetus- ja kulttuuriministeriön korona-avustuksen, pystyimme toteuttamaan festivaalin tänä syksynä”, kommentoi tuottaja Johanna Hurme.

Avajaisissa päästiin tapaamaan etäyhteydellä Luontosinfonian ohjaaja Marko Röhr. Etäyhteys mahdollistaa tulevaisuudessa elokuvaohjaajien läsnäolon näytöksissä. Avajaisissa vieraina olivat myös Jyväskylän yliopiston tutkijat Kaisa Hiltunen ja Jenni Purhonen. He ovat aloittamassa tutkimushanketta: “Taide, ekologia ja ihmisen monimuotoinen luontosuhde”.

Eniten katsojia oli Tuukka Temosen ohjaamassa elokuvassa Aika Jonka Sain. Tuukka ja Olga Temonen vierailivat Viitasaaren elokuvaviikolla keskiviikkona elokuvansa jälkeen. Keskustelua käytiin elokuvasta ja ohjaustyöstä yleisön kanssa.

“Olemme tyytyväisiä, että Viitasaaren elokuvaviikko oli mahdollista toteuttaa tänäkin vuonna ja oli mahtava kuulla niin paljon hyvää palautetta yleisöltä. Olemme erittäin kiitollisia, että tässä ajassa tulitte rohkeasti katsomaan elokuvia”, Hurme kiittelee viitasaarelaisia.
Tulevaisuus näyttää, miten Viitasaaren elokuvaviikko mahdollistuu jatkossa. Poikkeuksellinen vuosi tuo omat haasteensa tuotannon toteuttamiseen, mutta Keski-Suomen elokuvakeskus tutkii erilaisia ja uusia mahdollisuuksia pitkäikäisen festivaalin jatkuvuuden takaamiseksi Viitasaarella. 

KOKO PERHEEN ELOKUVIA VIIKONLOPUSSA

Viikonloppuna nähdään Viitasaaten elokuvaviikolla paljon koko perheelle soveltuvia elokuvia. Lauantaipäivän aloittaa klo 13:00 Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuva.

Sinikka ja Tiina Nopolan suositun kirjasarjan perustuva elokuvassa Heinähattu on juuri aloittanut koulun, jossa hän oppii paljon uusia jännittäviä asioita. Vilttitossusta on tylsää jäädä aamulla kotiin, koska hänellä ei ole ketään leikkikaveria. Kun Heinähattu kertoo lähtevänsä luokkansa kanssa onkiretkelle, keksii Vilttitossu ovelan juonen, jonka seurauksena onkimaan pääseekin hän itse. Asiasta seuraa soppa, jonka selvittämiseen tarvitaan isä, äiti, Alibullenin neidit sekä kyläpoliisit Isonapa ja Rillirousku.

Sunnuntaina klo 11:00 päästään uppsalalaisiin maisemiin Pekka Töpöhännän johdolla. Kissanpentu Pekka Töpöhäntä elää ihanaa elämää maalla Birgitan kanssa. Birgitta on tyttö, joka rakastaa Pekka Töpöhäntää eniten maailmassa. Syysmyrskyn aikana Pekka Töpöhäntä tippuu jokeen ja ajautuu joen mukana suureen Upsalan kaupunkiin. Upsalassa hän kohtaa uusia ystäviä, mutta kaikki hänen kohtaamansa tyypit eivät ole yhtä mukavia. Miten Pekka jaksaa uskoa, että kaikille tulisi olla kiltti? Riittääkö hänen rohkeutensa sankaruuteen? Pääseekö Pekka enää koskaan kotiin Birgitan luokse?

Heti Pekka Töpöhännän jälkeen päästään taianomaiseen tunnelmaan Frozen2:ssa (klo 13:00), missä Elsa pohtii miksi sai syntyessään taikavoimat? Vastaus tähän kysymykseen vetää häntä puoleensa ja uhkaa hänen valtakuntaansa. Yhdessä Annan, Kristoffin, Olafin ja Svenin kanssa hän lähtee vaaralliselle mutta merkittävälle matkalle.

ELOKUVISSA TÄNÄÄN

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen klo 12:00

Mestari Cheng klo 14:00

Marian Paratiisi klo 16:15

Se mieletön remppa klo 18:30

Woman at War klo 20:30

ENSI-ILLASSA ALVAR JA AINO AALLON ELÄMÄNKERTAELOKUVA

Tänään perjantaina 4.9. klo 16:00 Viitasaaren Elokuvaviikolla nähdään ensi-illassa AALTO -elokuva.

Palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin elokuvassa on runsaasti ennennäkemätöntä ja -kuulematonta arkistomateriaalia, kuten Aaltojen rakkauskirjeitä sekä Göran Schildtin Aallon elämänkertaa varten nauhoittamia taustahaastatteluja. Elokuva perustuu laajaan taustatyöhön ja ja nykypäivässä kuvattuun materiaaliin.  Sitä varten on haastateltu Aaltojen läheisiä ja kansainvälisiä huippututkijoita eri puolilla maailmaa. Dokumentti kuljettaa katsojan kiehtovalle matkalle Aaltojen rakkaustarinaan ja heidän ajatteluunsa ikonisten teosten taustalla.

Elokuvassa vieraillaan monissa Suomen Aalto-kohteissa Helsingissä, Imatralla, Jyväskylässä, Rovaniemellä, Seinäjoella ja Säynätsalossa sekä Venetsian Paviljongissa, Viipurin kirjastossa ja Cambridgessa. Matkalla kohdataan myös Rockefellerit, Le Corbusier sekä monia muita legendaarisia kulttuurihahmoja.

ELOKUVISSA TÄNÄÄN:

AALTO klo 16:00

Olen Suomalainen klo 18:00

Näkemiin Neuvostoliitto klo 20:00

EDEN klo 22:00

ELOKUVAVIIKKON OHJELMISTO

Elokuvaviikon ohjelmisto toteutetaan 31.8. – 6.9.2020. Syyskuun elokuvaviikon tiedotus tapahtuu tällä sivulla ja elokuvaviikon Facebook- sekä Instagram sivuilla.

Lippuja on tänä vuonna kahdenhintaisia: päivänäytösten liput maksavat 5€/kpl. Päivänäytöksiä järjestetään tiistaista perjantaihin, aina klo 16:00. Päivänäytökset on merkitty aikatauluun keltaisella. Kaikkiin muihin näytöksiin liput maksavat 8€/kpl.

ENNAKKOLIPUNMYYNTI ON AVAUTUNUT

14.8. avautui ennakkolipunmyynti ZUPticketiin. Vain ostamalla lipun ennakkoon pystyt varmistamaan paikkasi Viitasaaren elokuviikkojen elokuvanautintoihin.

Olemme turvallisuussyistä puolittaneet saliin mahtuvien määrän. Lippuja on myynnissä vain rajattu määrä per näytös.


Mahdollisiin lisäkysymyksiin vastaa festivaalin tuottaja Johanna Hurme:
elokuvaviikko@ksek.fi

YHDESSÄ TEEMME TURVALLISEN ELOKUVAFESTIVAALIN

– Ostamalla lippusi ZUPTicketistä sinun ei tarvitse asioida lippukassalla vaan pääset jonon ohi VIP-ovesta Nuorisotalon puolelta. Olemme pidentäneet ennakkolippujen ostoaikaa (ennakkolipunmyynti loppuu 10 minuuttia ennen esitystä)
– Keräämme teiltä nimet ja yhteystiedot lipunoston yhteydessä ovella tai ennakkolipun ostaneilta lipun tarkastuksen yhteydessä. Tämä on tärkeää, jotta mahdollinen asiakasviestintämme poikkeustilanteessa tavoittaa sinut. 
– Toivomme asiakkaita varautumaan odottamaan ulkona lämpiön sijaan, jotta vältymme tungokselta sisätiloissa. Päällysvaatteet saa ottaa mukaan saliin, jätäthän isot kassit kotiin.
– Henkilökunta ohjeistaa teidät saliin tullessanne ja salista poistuessanne ja on teitä varten koko elokuvakokemuksen ajan.
– Keski-Suomen elokuvakeskus tarjoaa kaikille kasvomaskit ja käsidesiä löytyy useasta paikasta.
– Siivousta on tehostettu, joka saattaa aiheuttaa viivettä saliin pääsyssä.

Kiitos siitä, että kannat vastuusi turvallisen elokuvaelämyksen aikaansaamiseksi!

PUHUJAVIERAINA TUUKKA JA OLGA TEMONEN

Viitasaaren elokuvaviikon keskiviikon ohjelma on muhkea nimittäin mahtavien elokuvien lisäksi saamme vieraaksemme videon muodossa Neiti Aika -elokuvan ohjaajan Elina Talvensaaren.

Aika jonka sain -elokuvan jälkeen klo 20:00 alkaa nuorisotilan puolella yleisötilaisuus, missä jutellaan livenä Aika jonka sain -elokuvan ohjaajan Tuukka Temosen ja näyttelijä Olga Temosen kanssa.

Tuukka Temosen elokuva kertoo tositapahtumiin pohjautuvan, suomalaisen naisen uskomattoman selviytymistarinan.  Jaana on ravintoloitsija ja kahden lapsen äiti, jonka vapaa aika kuluu ratsastuksen parissa. Jaana elää yhdessä karismaattisen, mutta äkkipikaisen miesystävänsä Markon kanssa. Jaanan elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän halvaantuu vakavassa onnettomuudessa.

ELOKUVISSA TÄNÄÄN:

Neiti Aika klo 16:00

Aika jonka sain klo 18:00

Kärsimys ja kunnia klo 20:00

VIITASAAREN ELOKUVAVIIKKO ALKAA TÄNÄÄN

Tänään klo 18:00 alkaa Viitasaaren elokuvaviikko. Avajaisissa päästään pohtimaan Jyväskylän yliopiston tutkijoiden Kaisa Hiltusen ja Jenna Purhosen ja Luontosinfonian ohjaaja Marko Röhrin kanssa taiteen, elokuvan ja luonnon suhdetta. Avajaisten jälkeen luvassa elokuva Luontosinfonia (Vapaa pääsy).

Illan toisena elokuva nähdään Seurapeli (2020). Seurapeli on Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia pitkitetystä nuoruudesta ja rooleista, joihin ajaudumme.

Katso elokuvan traileri täältä.

Seurapeli elokuva. Samuli Niittymäki, Eero Milonoff, Emmi Parviainen, Laura Birn, Iida-Maria Heinonen, Paula Vesala, Paavo Kinnunen ja Christian Hillborg. Villinki. Helsinki. Heinäkuu 2019

AVAJAISET TUOVAT LUONNON ELOKUVATEATTERIIN

Ensiviikon maanantaina (31.8) alkava Viitasaaren elokuvaviikko tarjoilee avajaisten ilmaisnäytöksessä Marko Röhrin ohjaaman Luontosinfonia elokuvan.

Avajaiset tulee avaamaan Viitasaaren vapaa-aikajohtaja Jorma Rihto. Luonnon ja taiteen suhteeseen päästään syventymään Jyväskylän yliopiston tutkijoiden Kaisa Hiltusen ja Jenna Purhosen sekä ohjaaja Marko Röhrin kanssa.

“Tutkimme, miten yhdistämällä taidetta ja taiteellista toimintaa ekologiseen tietoon voidaan käsitellä luontosuhdetta – esimerkiksi aistikokemuksia ja ympäristön tilaan liittyviä tunteita. Hankkeen tavoitteena on tuottaa tietoa, joka auttaa ymmärtämään syvällisesti ihmisen ja luonnon vastavuoroista suhdetta ja saada ihmiset havahtumaan luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen ennen kuin on liian myöhäistä”, elokuvia ja elokuvakokemusta tutkinut Hiltunen kertoo tutkimushankkeesta, joka on juuri alkanut Jyväskylässä.

Millaisia kysymyksiä tutkijoilla onkaan Röhrille luvassa, se kuullaan maanantaina klo 18:00 Nuorisotalon teatterisalissa. Paikkoja on vain rajoitetusti, joten suosittelemme tulemaan ajoissa paikalle.

LIPPUARVONNAN VIIMEHETKET KÄSILLÄ

Nyt on viimeiset hetket käsillä osallistua kahden maailma kyläilee -sarjan elokuvalipun arvontaan joko facebookin tai instagramin puolella. Olethan löytänyt jo meidät myös instagramista #viitasaarenelokuvaviikot?

Ollaksesi mukana arvonnassa:
1. kommentoi Facebook / IG-arvonnan postaukseen, mihin näistä elokuvista haluaisit voittaa liput ja kenen kanssa lähtisit katsomaan elokuvan.
2. käy tykkäämässä sivuista Viitasaaren kaupunki
Viitasaaren elokuvaviikko
Arvonta päättyy maanantaina 24.8. klo 12.

Helpottaaksemme valintaasi, minkä elokuvan haluaisit näistä tulla katsomaan, haluamme esitellä vielä tarkemmin Maailma kyläilee -sarjan elokuvia.

System crasher- ti 1.9. klo 20:00 Berliinin elokuvajuhlien Hopeisella karhulla palkittu System Crasher kertoo koskettavasti 9-vuotiaasta Bennistä, joka valahtaa toistuvasti sosiaalihuollon turvaverkkojen lävitse. Sitkeä ja ylienerginen tyttö todetaan kerta toisensa jälkeen toivottomaksi tapaukseksi sekä hoitolaitoksissa että ryhmä- ja sijaiskodeissa. Ja juuri sitä Benni haluaakin – hänen ainoa tavoitteensa on päästä takaisin kotiin, äidin luokse. Epävarma äiti ei kuitenkaan usko pärjäävänsä tyttärensä kanssa. Kun kaikkea muuta on kokeiltu, Bennille palkataan vihanhallintaan erikoistunut terapeutti Micha. Toivo herää, mutta onnistuuko Micha siinä mikä on tähän asti näyttänyt mahdottomalta? Löytyykö Bennille paikka maailmasta?
Traileri: https://youtu.be/_qYvMzTu_ws

Kärsimys ja kunnia- ke 2.9. klo 20:00 Salvador Mallo kamppaiee terveysongelmien kanssa ja käy muistoissaan läpi elämänvaiheitaan: lapsuus Valenciassa, ensirakkaus 1980-luvun Madridissa ja lopulta tyhjyys, joka estää elokuvanteon. Korkeatasoinen elokuva on kerännyt useita viiden tähden arvosteluja. “Espanjalaismaestron uusi draama on poikkeuksellisen hillitty ja niin hieno, että kaikessa sadunomaisuudessaan se tuntuu oikealta elämältä.” ***** -Episodi. Lue koko elokuva-arvostelu: https://www.episodi.fi/elokuvat/karsimys-ja-kunnia/
Traileri: https://youtu.be/UPSO613YYiI

Shoplifters- to 3.9. klo 20:00 Hyvin paljon esillä ollut ja tunnustusta saanut erinäisten palkintojen ja hyvien arvostelujen muodossa.
Osamu on poikansa kanssa tavanomaisella näpistelyreissulla kun he sattumalta kohtaavat kylmässä värisevän, hylätyn tytön. He huolehtivat tästä ja ottavat tytön osaksi perhettään. Vaikka he ovat köyhiä ja elävät kädestä suuhun, on heillä kuitenkin asiat hyvin – lämmin kiintymys on käsin kosketeltavaa. Kunnes odottamaton tapahtuma paljastaa perheen salaisuudet ja laittaa heidän yhteiselonsa koetukselle.Hirokazu Kore-eda on Japanin arvostetuimpia nykyohjaajia. Suomessa häneltä on aiemmin nähty elokuvat Isänsä poika ja Siskokset. SHOPLIFTERS – PERHESALAISUUKSIA palkittiin keväällä 2018 Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnolla Kultaisella palmulla ja se on Japanin virallinen Oscar-ehdokas.
Traileri: https://youtu.be/9382rwoMiRc

HALUISITKO PÄÄSTÄ KURKKAAMAAN MITÄ FESTIVAALIN TAUSTALLA TAPAHTUU?

Etsinnässä tuottajien apukäsiksi Viitasaaren elokuvaviikoille 31.8.-6.9 talkootyön tekijöitä. Vapaaehtoisena pääset kokemaan mitä kaikkea kuuluu festivaalin järjestämiseen tapahtumaviikon aikana. Ajallisesti työt sijoittuvat muutamasta tunnista – koko viikkoon, miten sinulle sopii parhaiten. Palkkioksi saa nähdä huikeita elokuvia.
Ilmoittaudu elokuvaviikko@ksek.fi

Viitasaaren elokuvaviikko tulee jälleen syyskuussa!


ELOKUVAVIIKON 2020 PÄIVITETTY AIKATAULU JULKAISTAAN KESKIVIIKKONA 12.8.2020

Uusi ohjelmisto julkaistaan painettuna huomenna 13.8. Wiita-Sanomista. Perjantaista 14.8. alkaen painettua aikataulua saa Viitasaaren myymälöistä esim. kirjakaupasta. Pieniä muutoksia löytyy ohjelmistosta.

Perjantain myöhäisilllassa nähdään uunituore nuortenelokuva Eden sekä sunnuntain lastennäytökseen vaihtui elokuva Pekka Töpöhäntä. Kaikki muutokset ovat nähtävillä aikataulussa.


ENNAKKOLIPPUJEN TILAUS:
Elokuvaviikon ennakkolipunmyynti avautuu perjantaina 14.8.2020.

Elokuvaviikon avauselokuva (Luontosinfonia maanantaina 31.8. klo 18:30) on tänä vuonna kaikille ilmainen! Luontosinfonia on myös ikärajaton, joten tervetuloa koko perheen voimin klo 18:00 alkaen teatterisalille kuuntelemaan avajaiskeskustelutilaisuutta ja klo 18:30 alkaen matkalle syvälle kotimaisen luonnon sydämeen!

Ennakkolippujen myynti loppuu kymmenen minuuttia ennen näytöksen alkua. Ovelta lipunmyynti käynnistyy aina 30 minuuttia ennen näytöstä. Huom! Ovella suositellaan korttimaksua. Hyväksymme ovelta lippuja ostettaessa maksuvälineenä myös Kulttuurisetelit.

Lippuja voi varata myös sähköpostilla elokuvaviikko@ksek.fi  Varatut liput maksetaan näytökseen saavuttaessa.

Elokuvaviikolla on tulossa useampi näytös, joka tulee täyttämään salin penkit, joten kannattaa varmistaa paikkansa elokuvakokemusten ääressä ja tilata liput ennakkoon!

Tervetuloa elokuvaviikolle nuorisotalon teatterisaliin ma 31.8. – su 6.9.2020! 💎Elokuvaviikon festivaalijuliste 2020 on nyt julki, toteuttajana kuvataiteilija Sirpa Varis!VIITASAAREN ELOKUVAVIIKKO_syksyedition_netti_resoluutio72

Elokuvaviikon 24 pitkän elokuvan aikataulu ja ennakkolippujen myyntiohjeet julkaistaan tällä sivulla ja elokuvaviikon Facebook-sivulla sekä Viitasaaren Seutu -lehdessä torstaina 13.8.2020!


Ota yhteyttä

Tuottaja:

Johanna Hurme

elokuvaviikko@ksek.fi

045 122 95 72