Viitasaaren elokuvaviikko

Elokuvaviikon avajaisissa luvassa säestetty ensi-ilta & juhlatarjoilu! Avauselokuvan trailer on nyt katsottavissa.

Ensi-iltansa elokuvaviikon avajaisissa maanantaina 1.4. saavan Arttu Kotisaran Pihkaa sielussa –elokuvan trailer on nyt julki! Trailerin voit katsoa täältä.

20-taiteilijajuhlavuottaan viettävän viitasaarelaisen elokuvantekijän vyöltä löytyy jo n. 50 elokuvan katalogi, ja elokuvaviikko on ylpeä saadessaan esittää uusimman tuotoksen ensi-illassa! Pihkaa sielussa on ohjaajansa sanojen mukaan “maailman ensimmäinen henkilöhistoriallinen luontoelokuva”. Näin tämä riippumattoman luontoelokuvan grand old man itse kuvailee teostaan:

Pihkaa sielussa -elokuvan runkotarinana on alkukesäinen kanoottivaellus erämaajoella. Pääosassa on uskomattoman upea suomalainen metsä- ja suoluonto. Vaelluksesta syntyy kuitenkin luonnon ja sen muutosten havainnoinnin ohella myös pohdiskeleva matka elokuvantekijän elämän mittaisen luontosuhteen historiaan ja tähän päivään. Moniulotteisen elokuvan kantavia teemoja ovat muutos, mukautuminen, luonnonläheinen elämäntapa ja lopulta koko länsimainen onnellisuuskäsitys. Pihkaa sielussa tarjoaa katsojalleen suomalaisen luonnon hienoimpia näkymiä, mutta antaa samalla syvällistä ajattelemisen aihetta.

 

Pihkaa sielussa 2
Itä-lapissa, Kainuussa ja Keski-Suomessa kuvattu filosofinen elokuva nähdään elokuvaviikon juhlallisuuksissa säestettynä esityksenä, jossa muusikot Riitta Kotisara (piano) ja Kaisa-Mari Hiltunen (viulu) säestävät elokuvaan livenä alku- ja loppumusiikin. Paikalla myös ohjaaja Kotisara lausumassa avajaissanat elokuvalle. Elokuva uusitaan suuren kysynnän vuoksi elokuvaviikon aikana tiistaina 2.4. päivänäytöksessä klo 15:00 ja lauantaina 6.4. klo 13:45. Nämä kaksi näytöstä sisältävät keskustelutilaisuuden ohjaajan kanssa elokuvan jälkeen!

Luonnonläheisyys näkyy elokuvaviikon avajaisissa myös tarjoilujen muodossa: juhlatarjoilut avajaisyleisölle saapuu tekemään jyväskyläläinen kasvisruokakollektiivi Teijän Keittiö, joka on levittänyt vegaaniruoan maistuvaa ilosanomaa kokkailuidensa kautta jo 16 vuoden ajan! Avajaisten vegaanisista herkuista koostuva menu julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Tarjoilu on avajaisnäytökseen osallistuville ilmainen.

Kiitokseksi Teijän Keittiön tuesta avajaistarjoiluissa elokuvaviikko on sitoutunut palkkion sijaan ostamaan Luonnonperintösäätiön kautta 100 neliömetriä keskisuomalaista ikimetsää suojelualueeksi! Ikimetsät sitovat valtavia määriä hiilidioksidia, joten niiden suojelu on ensisijaisen tärkeää. Yhdellä eurolla hankitaan suojelualueeksi kaksi neliömetriä ikimetsää, ja lahjoittaa saa kuka vaan! Asiaan voi tutustua tarkemmin Luonnonperintäsäätiön sivuilla https://www.luonnonperintosaatio.fi/fi/lahjoita/pala-ikimetsaa

Tervetuloa 1.4. klo 18:00 nauttimaan elokuvaviikon avajaisista, ensi-illasta, juhlatunnelmasta, musiikista ja tarjoiluista!

Pihkaa sielussa

ohj. Arttu Kotisara
2019 / 51min. / S
Näytökset elokuvaviikolla:
1.4. klo 18:00 (säestetty)
2.4. klo 15:00 (+ keskustelutilaisuus)
6.4. klo 13:45 (+ keskustelutilausuus)
Liput näytöksiin 8€. Ennakkolippujen myynnistä tiedotetaan piakkoin.

Pihkaa sielussa 6


Image Border Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/borders

Viitasaaren elokuvaviikon elokuvat ovat nyt julki: mukana mm. kaikki viisi Parhaan elokuvan Jussi-ehdokasta!

Elokuvaviikon 2019 aikana nähtävät elokuvat ovat:

🔸 Pihkaa sielussa (2019)
🔸 Hölmö nuori sydän (2018)
🔸 Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja (2018)
🔸 Tyhjiö (2018)
🔸 Nuori Astrid (2018)
🔸 Ihmisen osa (2018)
🔸 BlacKkKlansman (2018)
🔸 Valmentaja (2018)
🔸 Aurora (2019)
🔸 Ihmiselon ihanuus ja kurjuus (1988)
🔸 Tuntematon mestari (2018)
🔸 Bluesia Pieksämäen asemalla (2012)
🔸 Juice (2018)
🔸 Risto Räppääjä ja pullistelija (2019)
🔸 Olavi Virta (2018)
🔸 Häävalssi (2018)
🔸 Baby Jane (2019)
🔸 Urpo ja Turpo johtolangan jäljillä (2018)
🔸 Onneli, Anneli ja nukutuskello (2018)
🔸 Ailo – pienen poron suuri seikkailu (2018)
🔸 Oma maa (2018)

Elokuvaviikolla 1. – 7.4. tullaan siis näkemään yhteensä 8 Jussi-ehdokkuutta kerännyt Juice Leskisen elämänkerta Juice, 6 ehdokkuutta ja kansainvälistä festivaalihuomiota kerännyt Hölmö nuori sydän ja 5 Jussin ehdokkaat Tyhjiö, Ihmisen osa ja Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja.

Elokuvaviikolla on myös suuri kunnia saada näyttää ensi-illassa Arttu Kotisaran uusin luontoelokuva Pihkaa sielussa, joka esitetään festivaalin avajaisissa maanantaina 1.4. klo 18:00 säestettynä esityksenä ja yhteensä kolmessa näytöksessä viikon aikana. Ohjaaja on paikalla jokaisessa esityksessä.

Elokuvaviikko tuo Viitasaarelle muitakin elokuvantekijöitä, mm. Jari Sarasvuon elämänkerran, kohutun Valmentaja -elokuvan ohjaaja Tuukka Temonen ja Häävalssi -lyhytelokuvan ohjaaja Severi Koivusalo vierailevat festivaalilla kertomassa elokuvistaan. Festivaalivieraiden ja keskusteluohjelman lisäksi ohjelmistoon kuuluu livemusiikkia, esimerkiksi Juice -elokuvan jälkeen perjantaina 5.4. Hotelli Pihkurissa akustisesti esiintyvän Juice Leskinen -coverbändin Musta Aurinko Grand Slamin muodossa!

Uutena lisänä elokuvaviikkoon toimivat Suomi-kytköksiset kansainväliset elokuvat, joita tänä vuonna ovat Jasper Pääkkösen tähdittämä menestyselokuva BlacKkKlansman ja suomalaisten rakastaman lastenkirjailijan Astrid Lindgrenin riipaisevan kasvutarinan kertova Nuori Astrid.

Liput näytöksiin maksavat 8€/kpl. Elokuvanäytösten tarkka aikataulu, ennakkolippujen tilaustiedot ja muu tarkka info julkaistaan lähiaikoina tällä sivulla ja Viitasaaren elokuvaviikon Facebook-sivuilla. 

Luvassa on myös lisäyllätyksiä matkalla kohti festivaalia, joten pysykää kuulolla!

Lämpimästi tervetuloa elokuvaviikolle!


Festivaalijuliste 2019

Grafiikka: Anniina Lius

Viitasaari juliste webViitasaaren elokuvaviikon Facebook-sivut ovat auki!

Tykkäämällä sivusta Viitasaaren elokuvaviikko saat ensimmäisenä tietoosi heti helmikuun alussa julkaistavan elokuvaohjelmiston ja festivaalin oheisohjelman! Facebook-sivuilla myös avataan elokuvaviikolle valikoitua elokuvia, esitellään ihmisiä elokuvien takaa ja informoidaan festivaalin yllätyksistä.

Enää muutamia päiviä jäljellä vuoden 2019 elokuvien julkistukseen, ota siis sivu seurantaan ja pysyt perillä uusimmista käänteistä matkalla kohti elokuvaviikkoa!


44. Viitasaaren elokuvaviikko juhlitaan huhtikuussa 2019!

Seitsemänpäiväiseksi kasvava festivaali järjestetään Viitasaaren nuorisotalon teatteritilassa 1.4. – 7.4.2019. Festivaalin ohjelmisto julkaistaan helmikuun alussa.

Viitasaaren elokuvaviikon järjestää Keski-Suomen elokuvakeskus yhteistyössä Viitasaaren kaupungin kanssa.

Yhteys:
Tuottaja Mikko Järvinen
mikko.jarvinen@ksek.fi / 040 258 6579