Tulitikkutehtaan tyttö palaa Tulitikkutehtaalle

Tulitikkutehtaan tyttö tapahtuma 18.11. on loppuunmyyty. Suunnittelemme tapahtumalle jatkoa tulevalle vuodelle.
Emme varaa lippuja puhelimitse tai tekstiviestillä.

******
Lähes 33 vuotta sitten sai ensi-iltansa (12.1.1990) sekä kotimaassa että kansainvälisesti menestynyt Aki Kaurismäen elokuva Tulitikkutehtaan tyttö. Elokuvan sisäkuvaukset on tehty Tikkutehtaalla 10.4.-4.5.1989. Nyt tyttö palaa samaiselle tehtaalle eli Finn-Match Oy:n Varassaaren tehtaalle Vaajakoskelle perjantaina 18. marraskuuta 2022.

Tapahtuman idea sai alkunsa Teeleidin Anne Savelan rakkaudesta elokuviin ja Teeleidin varasto- ja tuotantotilojen Tikkulan huikeasta historiasta vanhalla teollisuusalueella Vaajakoskella Tikkutehtaantiellä. Muutama vuosi sitten Anne jutteli viimeisen tulitikkutehtaan johtajan Juha Nurmisen kanssa, jolloin hänelle syntyi visio tästä tapahtumasta. Anne soitti näyttelijä Kati Outiselle ja kertoi ajatuksestaan ja toivoi, että Outinen voisi palata Tulitikkutehtaalle Tulitikkutehtaan tyttö -elokuva kainalossaan. Outinen kiinnostui asiasta välittömästi. Ja nyt on tullut aika toteuttaa tuo tapahtuma.

Yleisö pääsee Kati Outisen opastamana autenttisille elokuvan kuvauspaikoille perjantaina 18. marraskuuta klo 18. Mukana kierroksella on myös kuvausten aikana tehtaanjohtajana toiminut Juha Nurminen. Yleisökierrokset porrastetaan ajallisesti klo 18-19.15 väliselle ajalle. Elokuva Tulitikkutehtaan tyttö alkaa Harjatehtaalla klo 19.30. Elokuvan jälkeen on mahdollisuus esittää Katille kysymyksiä. Mielenkiintoinen sattuma on, että Aki Kaurismäen uusin eli työläistrilogian ”neljäs” elokuva saa ensi-iltansa ensi vuonna.

Lippu 20 euroa sis kierroksen kuvauspaikoilla, elokuvan ja teetarjoilun. Huom! Kierrokset ovat vain lipun ostaneille. Tapahtuman ennakkolipunmyynti aukeaa 24.10. osoitteessa www.ksek.fi Lippuja tapahtumaan voi ostaa ennakkoon nettikaupasta tai tapahtumapaikalta 30 min ennen tapahtuman alkua mikäli paikkoja on jäljellä. Suosittelemme ostamaan lipun ennakkoon.

OSTA LIPPU TÄSTÄ

Paikanpäälle Tikkutehtaalle pääsee Jyväskylästä bussilla nro 1. Autoilla tuleville parkkipaikat löytyvät tehdasalueen pihasta, osoite on Tikkutehtaantie 2, 40800 Vaajakoski

Tapahtuman lisätiedot Anne Savela/Teeleidi puh 044 5555900 tai anne(at)teeleidi.fi

Kati Outisen haastattelupyynnöt Tanja Rasi, puh 040 5895733 tai tanjaelisarasi(at)gmail.com

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Teeleidin, Keski-Suomen elokuvakeskuksen, Suvannon/Taidesaaren ja tuotantoyhtiö Sputnikin kanssa.

Keski-Suomen elokuvakeskus ry
www.ksek.fi 

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen