Lounaispuiston leffapiknik ke 18.8.

Suosittu vapaapääsyinen Leffapiknik järjestetään keskiviikkona 18.8. Lounaispuistossa (Seminaarinkatu 34). Ohjelma alkaa klo 21, jolloin voi nauttia Hear ry:n DJ-musiikista ja käydä hankkimassa eväitä paikan päällä olevasta kahvila-autosta.

Varsinainen elokuvaesitys on klo 22 ja illan elokuvana nähdään islantilainen Woman at War, joka voitti Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon vuonna 2018. Elokuvan on ohjannut Benedikt Erlingsson.

Halla on viisikymppinen kaupunkilaisnainen. Voiko tämä harmittoman oloinen kuoronjohtaja olla Islannin taloutta ja energiapolitiikkaa vastaan hyökkäyksiä tekevä eko-terroristi? Tähänastisen aktivistiuransa suurimpaan iskuun valmistautuessaan Halla saa tietää, että hänen unelmansa vuosien takaa on toteutumassa, sillä hänen adoptioanomuksensa on hyväksytty ja hän voi pian olla pienen tytön äiti. Onnistuuko hän salaamaan kaksoisidentiteettinsä ja toteuttamaan viimeisen iskunsa jäämättä kiinni ja onko riskinotto sen arvoinen? Woman at War on omaperäinen ja ajankohtainen kuvaus rohkeudesta ja oikeasta ja väärästä. Elokuvan kesto on 1h 41 min. Elokuvan virallinen ikäraja on (S) eli sallittu kaikille.

– Kannattaa pukeutua lämpimästi, että elokuvaillasta tulisi kaikin puolin lämminhenkinen kokemus. Mukaan voi ottaa vilttejä ja istuinalustoja tai vaikka oman retkituolin. Lounaispuiston ulkokatsomossa pidetään reilut turvavälit ja yleisömäärää saatetaan joutua rajoittamaan koronatilanteen takia. Siksi paikalla kannattaa olla jo hyvissä ajoin. Muutenkin tutut koronaohjeet on hyvä muistaa ja tulethan paikalle vain täysin terveenä, kulttuurituottaja Päivi Kaski muistuttaa.

Vapaapääsyisen Leffapiknikin järjestävät Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja Keski-Suomen elokuvakeskus. Tapahtuma on osa Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämää pääsymaksutonta Lounaispuiston kesää, jota tuotetaan yhteistyössä Yläkaupungin Yö ry:n kanssa.

Mahdollisesta säästä tai koronatilanteesta johtuvasta peruuntumisesta tiedotetaan erikseen Lounaispuiston kesän Facebook-sivulla www.facebook.com/lounaispuistonkesa.

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=sFzw2ojdfo4

Lisätietoja:

-kulttuurituottaja Päivi Kaski, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, paivi.kaski(at)jyvaskyla.fi, p. 040 738 3450

-toiminnanjohtaja Kaisu Tapaninen, Keski-Suomen elokuvakeskus, kaisu.tapaninen(at)ksek.fi, p. 044 550 2582

visitjyvaskyla.fi/lounaispuistonkesa

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen