Arktisen Upeeta

20. ARKTISEN PÄIVÄMÄÄRÄT ON JULKAISTU!

15.4. Ilokivessä järjestetyn Olliver Hawk & mentalisti Niilo Nissinen -avausklubin yhteydessä julkaistiin myös juhlavuoden festivaalipäivät, joten kalenterit esiin! Ilmoitusten värimaailmasta on pääteltävissä myös jotain juhlavuoden tulevasta teemasta. ♀️🏴‍☠️ #pinkandblack #arktisenupeetaxx

2 AU
1 AU


20. ARKTISEN UPEETA JUHLAVUOSI KÄYNTIIN: ENSIMMÄISELLÄ ENNAKKOKLUBILLA LUVASSA OLLIVER HAWK -DOKUMENTTI & LIVE-MENTALISMIA!

Olliver Hawk kansi 101

Pohjoismaisen elokuvan festivaali Arkisen Upeeta saapuu tänä vuonna jo 20. kerran! Ennen festivaalin tarkan ajankohdan ja teeman julkaisua Arktinen tuo Ilokiveen Tampereen elokuvajuhlilla juuri parhaan kotimaisen elokuvan palkinnon voittaneen OLLIVER HAWK -dokkarin & mentalisti-shown!

Olliver Hawk (synt. Olavi Hakasalona Merikarvialla 1930) oli oppinsa Australian aboriginaalien poppamieheltä 50-luvulla saanut suomalainen hypnootikko, joka kertomansa mukaan ennätti hypnotisoida ihmisiä ja eläimiä miljoonien katsojien edessä, osallistua Korean sotaan, kehittää japanilaisille viranomaisille äänitaajuuksia mellakoiden neutralisointia varten sekä juonia Urho Kekkosen taustajoukkojen pyynnöstä presidentin poliittisia vihollisia vastaan.

Suomalaisten todellisuudentajulla leikittely sekä lukuisat oikeudenkäynnit ja julkiset farssit nostivat Hakasalon superjulkkikseksi ja yhdeksi aikansa kiistanalaisimmista hahmoista. Arthur Franckin ohjaama ja Riku Rantalan narratoima teos syksyllä 1988 kesken esityksen lavalle kuolleesta miehestä sitoo yhteen historiaa ja myyttejä ja luo kokonaiskuvaa arvoituksesta nimeltä Olliver Hawk.

olliver_hawk_stilli_2_copy

Olliver Hawk on meditatiivinen elokuva vallasta, totuuksista ja myyteistä kylmän sodan Suomessa. Ylistävää kritiikkiä parhaillaan keräävästä elokuvasta on sanottu mm:

Olliver Hawk kerrotaan teknisesti ja dramaturgisesti tavalla, joka sekä kunnioittaa kohdetta että palkitsee nykyajan katsojan, jolla on harjaantunut kuvien lukutaito.” (Helsingin Sanomat, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

Huikea dokumenttielokuva on kiehtova kurkistus pieneen kaistaleeseen suomalaista salatieteiden historiaa.” (Episodi, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

Elokuvan trailerin voit katsoa täältä.

Näytöksen jälkeen Ilokiven lavalla esiintyy mentalisti Niilo Nissinen, joka näyttää suggestion voiman toteen elävänä yleisön edessä! Luvassa myös yllätysohjelmaa.

Toivotamme teidät tervetulleeksi salaliittojen, hypnoosin ja mysteerien maailmaan maanantaina 15.4. klo 18:00 alkaen. Liput näytökseen 8€/10€ (halvempi lippu opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille), lipunmyynti käynnistyy klo 17:30. Ennakkolippujen myynti on nyt käynnissä osoitteessa: https://bailataan.fi/events/e6eb5afd-8ecd-4602-8ee6-cf13c083ef0e

Tapahtuman Facebook-eventin löydät täältä.

Olliver Hawk
Arthur Franck | 2019 | Suomi
1h 12min | K7 | DCP
Ilokivi 15.4. klo 18:00
8€/10€
+ livenä mentalisti Niilo Nissinen
+ yllätysohjelmaa


Arktisen Upeeta XX tulossa marraskuussa 2019!

Kahdeskymmenes juhlavuosi arktista elokuvaa juhlitaan Jyväskylässä marraskuussa 2019. Ohjelmisto-uutisia julkaistaan sivuilla http://www.arktisenupeeta.net lähempänä festivaalia.

ARKTISEN UPEETA XX
Pohjoismaisen elokuvan festivaali
Jyväskylä, marraskuu 2019
http://www.arktisenupeeta.net
http://www.facebook.com/arktisenupeeta/

Yhteys:
Tuottaja Mikko Järvinen
mikko@arktisenupeeta.net / 040 258 6579