Elokuva TEMPLATE

Näytökset ja liput


Elokuvan tiedot


Ikäraja: S
Kesto: 1h 27min
Lajityyppi:
Valmistumisvuosi: 1936
Ohjaaja: Charles Chaplin
Kieli: Alkuperäinen
Tekstitys: Suomi

Elokuvakerhon elokuvien hinta 5 e – lisäksi saat lipunmyynnistä itsellesi elokuvakerhon jäsenkortin, johon lipunmyyjä merkitsee katsomasi kerhoelokuvat, kun kortti on täynnä pääset yhteen kerhoelokuvaan maksutta. Liittyminen ei maksa mitään eikä velvoita mihinkään, jäsenistä ei myöskään kerätä rekisteriä. Yhteistyössä Muuramen kulttuuripalvelut ja Keski-Suomen Elokuvakeskus ry.

Charles Chaplinin ikoninen elokuva kulkurista, joka koittaa selvitä teollistuvassa maailmassa apunaan koditon tyttö (Paulette Goddard), jäi Chaplinin viimeiseksi mykkäelokuvaksi.

Ihmisen ja koneen välistä taistelua käydään 1920-luvun lama-aikaan sijoittuvassa työläistarinassa liukuhihnan ääressä. Tämä kuvaus modernista ajasta on useasti valittu kaikkien aikojen parhaiden elokuvien joukkoon. Elokuva on tekijänsä kannanotto pienen ihmisen puolesta koneistumista ja modernisaatiota vastaan – koneet ja teollistuminen veivät kohti joukkotyöttömyyttä ja lamaa. Tämän elokuvan myötä jätettiin myös haikeat jäähyväiset rakastetulle kulkurihahmolle.