16.3.2020 COVID19 -vaikutukset toimintaamme.

16.3.2020
Toimenpiteemme COVID19 -tartuntatautiepidemian leviämisen hillitsemiseksi:
Kaikki Keski-Suomen elokuvakeskuksen näytöstoiminta on peruttu toistaiseksi.

Peruutus koskee seuraavia näytöstoimintoja:
– Ilokiven elokuvat
– KAVI-aluesarja
– Minikino
– Dokkarisunnuntai
– Kino Hopea
– Kino Metso
– Viitasaaren elokuvaviikko (uusi ajankohta 31.8. – 6.9.2020)

Seuraamme viranomaisten ja yhteistyökumppaneidemme linjauksia ja tiedotamme näytöstoiminnan jatkumisesta sarjakohtaisesti erikseen.

KAVI sarjan kevään avaus

KAVI -sarjan kevään avauksessa maanantaina 17.2. klo 18:00 Ilokivessä muistetaan kaupunkimme mäkihyppysankaria, nähdään harvinaislaatuinen ja ajankohtainen suomifilmi sekä keskustellaan kotimaisen elokuvan pitkän linjan ammattilaisen kanssa.

KAVI -sarjan avauselokuvana nähdään Anssi Mänttärin tragikoominen draama Mestari (1992), joka kertoo Matti Nykäsen hahmoon vahvasti kiinnittyvän huippu-urheilun syöksylaskusta ja ja julkisuussuhteesta. 35 -milliseltä filmiltä esitettävän elokuvan jälkeen yleisökysymyksiin vastaa itse elokuvan ohjaaja Mänttäri, joka edustaa kotimaisen elokuvan historiassa varsinaista Grand Old Mania: kolminkertaiselta elokuvataiteen valtionpalkinnon saajalta ja Jussi-palkitulta Mänttäriltä löytyy pitkien elokuvien ohjauskrediittejä viideltä vuosikymmeneltä vuodesta 1976 lähtien, jonka lisäksi mies on näytellyt, kirjoittanut, avustanut ja toiminut ohjaajana lukuisissa lyhytelokuvissa ja televisiotöissä.

Näytöksen Facebook-eventin löydät täältä ja ennakkoliput täältä, tervetuloa mukaan!

Elokuvapodcastit

Elokuvapodcastit kuunneltavissa nyt
https://soundcloud.com/leikkauspoyta
22Leikkauspöytä on meidän podcast elokuvista. Katsomme ja kommentoimme pääasiassa Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) Jyväskylän aluesarjan leffoja. Jaksot julkaistaan joka toinen maanantai samalla kun kyseinen elokuva esitetään Jyväskylässä. Podcastimme sisältää keskusteluja ja kuunnelmien hengessä tehtyjä osioita.

-Rauli Karjalainen, kulttuuritoimittaja ja Oskar Repo, filosofian opiskelija ja media-alan sekatyöläinen.

Luis Buñuel -viikon näytökset Ilokivessä 16. & 17.3.

Bunuel -viikon juliste

Keski-Suomen elokuvakeskuksen ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan tuottaman Ilokiven elokuvat -sarjan ensi viikon ohjelma juhlistaa surrealistisen elokuvan isää Luis Buñuelia.

Jo Buñuelin debyytti, vuonna 1929 Salvador Dalín kanssa toteutettu Andalusialainen koira -lyhytelokuva nosti ohjaajan kiisteltyjen & kohuttujen elokuvataiteilijoiden kärkikastiin, josta käsin Buñuel jatkoi yleisönsä hämmentämistä ja useissa teoksissaan porvaristolle ja papistolle vinoilua 48 vuoden ja 33 elokuvan ajan.

Ilokiven elokuvat on valikoinut Buñuelin elokuvista esitettäväksi kaksi merkkiteosta:

maanantaina 16.3. klo 18:00 näemme ohjaajan uran puolivälin tuotoksen Veri kuohuu (Cela s’appelle l’aurore) vuodelta 1956, joka ajassaan kiinni olevana vallankumousromanttisena teoksena voidaan nähdä niin mukaelmana monien latinalaisen Amerikan maiden poliittisista olosuhteista ja Francon viimeisistä päivistä Espanjassa kuin myös äärioikeistolaista diktatuuria vastaan suunnatun aseellisen vallankumouksen moraalisena tarkasteluna. Näytös on osa KAVI-sarjaa ja elokuva esitetään 35 milliseltä filmikopiolta, liput 6€/kpl.

Veri kuohuu.jpg (Veri kuohuu)

 

Tiistaina 17.3. klo 18:00 näemme näytöksen alkukuvana Buñuelin neljännen elokuvan, surrealistisen ja pseudodokumentaarisen Maa ilman leipää (Las Hurdes: Tierra Sin Pan) vuodelta 1932. Puolituntinen lyhytelokuva kuvaa espanjalaisen Las Hurdesin vuoristoseudun asukkaiden äärimmäistä köyhyyttä ja elämää, jossa leipä on täysin tuntematon elintarvike. Illan kruunaa Buñuelin maanmiehen, Salvador Simón vuonna 2018 ohjaama mielikuvituksellinen Buñuel in the Labyrinth of the Turtles -animaatio Buñuelin elämästä Maa ilman leipää -elokuvan kuvauksien aikana. Elämäkertaa ja mielikuvitusta yhdistävä ja visuaalisesti huikaiseva elokuva on esikuvansa näköinen ja tuntuinen kunnianosoitus yhdelle elokuvataiteen tinkimättömimmästä tekijöistä.

Maa ilman leipää.jpg (Maa ilman leipää)

bunuel-in-the-labyrinth-of-the-turtles.jpg (Buñuel in the Labyrinth of the Turtles)

LUIS BUÑUEL -VIIKKO ILOKIVESSÄ 16. – 17.3.2020
NÄYTÖKSET KLO 18:00, OVET 17:30
ENNAKOT MYY kide.app.

Talvilystiä -tapahtumassa nähdään uutuuselokuvia Jyväskylän Tikkakoskella

Jyväskylän kaupunki
Tiedote viestimille 20.2.2020

Talvilomaviikolla nähdään uutuuselokuvia Jyväskylän Tikkakoskella

Tikkakoskella järjestetään perjantaina 28.2. koko perheen elokuvatapahtuma. Talvilomalystiä-iltapäivään Tikkakosken koululle (Koulukatu 10) ovat tervetulleita kaikki ikään katsomatta. Elokuvat esitetään koulun kulttuurisalissa ja ensimmäisenä on vuorossa klo 13.00 Antti J. Jokisen ohjaama Helene, joka kertoo taiteilija Helene Schjerfbeckin elämästä ja perustuu Rakel Liehun samannimiseen Runeberg-palkittuun romaaniin. Tammikuussa ensi-illassa ollut elokuva keräsi satatuhatta katsojaa alle kahdessa viikossa.

Toisessa näytöksessä klo 16.00 nähdään Disneyn animaatio Frozen 2, joka sai ensi-iltansa viime vuonna ja on jatko-osa huippusuositulle Frozen – huurteinen seikkailu -elokuvalle. Iltapäivän ohjelmaan kuuluu myös klo 14.30-16.00 järjestettäviä vapaapääsyisiä taidepajoja. Laura Piston ohjaamassa saippuapajassa tehdään timantin muotoisia saippuoita ja Helene-elokuvan inspiroimana voi kokeilla maalaamista käyttäen maalausvälineitä ja -telineitä, jotka löytyvät paikan päältä. Luonetjärven Sotilaskodin pitämästä kahviopisteestä voi ostaa virvokkeita ja pientä naposteltavaa.

Liput elokuvanäytöksiin:
– ennakkoon ilmoittautuneille 6 € / näytös ja ovelta 8 € / näytös. Ennakkoilmoittautumiset 26.2. mennessä osoitteissa http://www.lyyti.in/helene ja http://www.lyyti.in/frozen2

– lipunmyynti alkaa paikan päällä klo 12.00

-kummankin elokuvan ikäraja on 7 vuotta, josta voidaan joustaa 3 vuotta, jos lapsi on aikuisen seurassa. Huoltajan tulee kuitenkin huomioida lapsen yksilöllinen kehitystaso ja elokuvan haitalliseksi arvioidun sisällön laatu.

Iltapäivätuokio Helenen elämään tutustuen

Helene-elokuvan tunnelmiin voi virittäytyä jo ennakkoon perjantaina 21.2. klo 12.30 Tikkakosken hyvinvointikeskuksessa (Myllylammenkatu 6), jossa yhteisen iltapäivän teemana on Helene Schjerfbeck ja hänen elämänsä. Tilaisuudessa on mukana kulttuuriluotsi ja Jyväskylän taidemuseosta lainattu Ateneumin taidesalkku, jonka sisältö tuo tuulahduksen tuon ajan kuvataiteesta.

Talvilomalystiä-tapahtuman järjestävät Keski-Suomen elokuvakeskus, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palvelut.

Lisätietoja: koordinaattori Outi Savonen, p. 014 266 7320, outi.savonen(at)jyvaskyla.fi