Uutta KSEK:in Youtube-kanavalla: Pier Paolo Pasolini Esa Salovaaran kertomana -video

Kattava, kiehtova ja yksityiskohtainen avaus italialaisen intellektuellin, rienaajan ja ryysyköyhälistön kuvaajan Pier Paolo Pasolinin elämästä ja töistä. Cinefiili Esa Salovaara pui Pasolinin elokuvatöitä ensiohjaus Pummista (Accattone, 1961) aina kansainvälisiin suurmenestyksiin kuten Matteuksen evankeliumi (Il vangelo secondo Matteo, 1964) ja Medeia (Medea, 1969), valottaen myös vähemmän tunnetuksi jääneiden töiden merkitystä (mm. Comizi d’amore -dokumentti vuodelta 1965).

Pasolinin kolmeen vaiheeseen jaetun filmografian läpikäynnin ohella kerrotaan useita anekdootteja elokuvan suurtekijöiden kuten Fellinin, Mario Bologninin ja Orson Wellesin suhteesta Pasoliniin ja heidän merkityksestään ohjaajan uralle, sekä käsitellään Pasolinin äitisuhteen, veljen kuoleman, marxilaisuuden ja gramscilaisen ajattelun heijastumista ohjaustöihin.

Tämän kattavampaa kuvausta Pier Paolo Pasolinista on vaikeaa kuvitella – tervetuloa viettämään puolituntinen Salovaaran ja yhden elokuvahistorian omalaatuisimman tekijän seurassa!

Pasolini-klassikko Sikolätti (Porcile/Pigsty, 1969) nähdään osana Arktisen Upeeta XXI: MAAILMA PALAA -festivaalia tiistaina 3.11. klo 17:30. Näytös on kaikkien festarinäytösten mukaisesti rajattu 50 osallistujaan, joten varmista lippusi kide.appin kautta klikkaamalla tästä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s