Kiertueteatteri Kino Metso

Kiertueteatteri Kino Metso on Keski-Suomen elokuvakeskuksen ylläpitämä kiertävä elokuvateatteri. Kino Metso tukee elokuvakulttuurin saatavuutta kunnissa, joissa ei ole omaa elokuvateatteria. Näytöksillä monipuolistetaan kuntien kulttuuritarjontaa ja parannetaan kulttuuritoiminnan saavutettavuutta. Kuntalaisilta saadun suoran palautteen mukaan omaan kuntaan tuotu elokuvatoiminta lisää tasa-arvoa ja arvostusta omaa asuinpaikkaa kohtaan. Elokuvien koululaisnäytökset ja päivänäytökset ovat kiinteä osa kiertueteatterin toimintaa.

Kino Metso esittää elokuvia valkokankaalta auditorioissa, koulujen saleissa ja kulttuuritiloissa sekä ulkoilmanäytöksinä. Kino Metson kautta tuotetaan elokuvanäytöksiä työyhteisöille, kouluille, tapahtumiin ja festivaaleille. Kino Metson ohjelmistoon kuuluvat yhtälailla elokuvaklassikot kuin teattereissa pyörivät uutuuselokuvat.