Kesävieraita: Kaisa Hiltunen

Nyt katsottavissa: keskusteluja maahanmuuttajien kuvaamisesta kotimaisessa elokuvassa tutkija Kaisa Hiltusen kanssa!
Voit katsoa videon Youtubessa klikkamalla tästä.

Kiitos tutkija Hiltuselle haastattelusta, Ilokivelle videon kuvauspaikasta ja Timo Suutariselle kuvauksesta, äänityksestä ja valaisusta. Videon kappale: Gaspard Oil – ‘Skyward!‘, albumilta ‘She Came From Planet Earth!‘ (2014).

Lisää KSEK:in tuottamia videoita löydät Youtubesta klikkaamalla tästä
& lisää Gaspard Oilin musiikkia pääset kuuntelemaan klikkaamalla tästä.

KSEK:in Youtube-kanavalla kesäkuussa: keskusteluja toiseudesta ja kuulumisesta tutkija Kaisa Hiltusen kanssa!

Kaisa Hiltunen on kirjoittanut lukuisiin kotimaisiin ja kansainvälisiin julkaisuihin suomalaisen elokuvan tavoista kuvata maahanmuuttajia, kotimaisen elokuvan sisään- ja ulossulkemisen strategioista ja sen usein näkymättömiin jäävistä valta-asetelmista. Luennoissaan ja julkaisuissaan yhtäaikaisesti analyyttinen, akateeminen ja yleistajuinen Hiltunen katsoo kotimaisen elokuvan esityskeinoja pintaa syvemmältä ja tekee näkyväksi kotimaisen elokuvan representaation muotoja, sen helmasyntejä ja kehityksen hitautta alati globaalimmaksi muuttuvassa maailmassa.

Kaisa_Hiltunen (1)

Organizing material into a narrative form requires making choices related to the narrative’s aim. It is therefore essential to take notice not just of what a film shows, but also of how it shows it and what it chooses not to show.” (Kaisa Hiltunen Journal of Scandinavian Cinema -lehden julkaisemassa ‘Encounters with immigrants in recent Finnish feature films‘ -artikkelissa)

Hiltusen haastattelu kuvataan Ilokivessä kesäkuun alussa ja julkaistaan elokuvakeskuksen Youtube-kanavalla kesäkuun aikana!

Laita kanava tilaukseen & tsekkaa myös vappuna julkaistu alle 20-minuuttinen ‘Ilta Tarkovskin ja Salovaaran seurassa‘ -video, jossa cinefiili Esa Salovaara puhuu suhteestaan Andrei Tarkovskin klassikkoelokuviin Andrei Rublev (1966), Solaris (1972), Peili (1975) ja Stalker (1979)!

Voit katsoa ‘Ilta Tarkovskin ja Salovaaran seurassa‘ -videon täältä

ja tilata KSEK:in Youtube-kanavan täältä!