Ilta Tarkovskin ja Salovaaran kanssa

‘Ilta Tarkovskin & Salovaaran kanssa’ -video on nyt katsottavissa!

Tulossa Keski-Suomen elokuvakeskuksen Youtube-kanavalla huhtikuussa: keskusteluja Andrei Tarkovskista Esa Salovaaran kanssa!

Näyttökuva (17) (1)

Luvassa on rakkaassa Ilokivessä kuvattu keskustelu KAVI-aluesarjan lukuisista elokuva-alustuksista tutun cinefiili Esa Salovaaran kanssa, jossa kronologisessa käsittelyssä Tarkovskin seitsemästä pitkästä elokuvasta neljä: Andrei Rublev (1966), Solaris (1972), Peili (1975) ja Stalker (1979).

Miten mm. uskonnolliset teemat, ohjaajan omakohtaisen elämän karikot ja neuvostosensuuri näkyivät näissä monumentaalisissa elokuvissa? Salovaara leikkaa Tarkovskin töitä auki perinpohjaisesti elokuvaa rakastavan ihmisen äänellä, käydäen läpi niin tulkintojaan elokuvien kuvastosta kuin anekdootteja itse elokuvien teosta.

Valmiin videon yhteydessä luvassa myös katselulinkit jokaiseen elokuvaan, joten valmistaudu viettämään perinpohjaista & elokuvahullua aikaa kahden elokuvan suurmiehen, Salovaaran & Tarkovskin seurassa!

Videon näet KSEK:in Youtube-kanavalta, eli täältä. Videon kuvauksesta löydät aikakoodit jokaiseen käsiteltyyn elokuvaan, sekä linkit elokuvien katsomista varten (elokuviin on saatavilla englanninkieliset tekstit).

Lisää elokuvakeskusteluja ja etätapahtumia tulossa KSEK:in Youtube -kanavalle, suosittelemme laittamaan tilaukseen.

Kiitos Esa Salovaaralle, Timo Suutariselle ja Ilokivelle videon mahdollistamisesta sekä Gaspard Oil -yhtyeelle musiikkinsa lainaamisesta!