KAVI sarjan kevään avaus

KAVI -sarjan kevään avauksessa maanantaina 17.2. klo 18:00 Ilokivessä muistetaan kaupunkimme mäkihyppysankaria, nähdään harvinaislaatuinen ja ajankohtainen suomifilmi sekä keskustellaan kotimaisen elokuvan pitkän linjan ammattilaisen kanssa.

KAVI -sarjan avauselokuvana nähdään Anssi Mänttärin tragikoominen draama Mestari (1992), joka kertoo Matti Nykäsen hahmoon vahvasti kiinnittyvän huippu-urheilun syöksylaskusta ja ja julkisuussuhteesta. 35 -milliseltä filmiltä esitettävän elokuvan jälkeen yleisökysymyksiin vastaa itse elokuvan ohjaaja Mänttäri, joka edustaa kotimaisen elokuvan historiassa varsinaista Grand Old Mania: kolminkertaiselta elokuvataiteen valtionpalkinnon saajalta ja Jussi-palkitulta Mänttäriltä löytyy pitkien elokuvien ohjauskrediittejä viideltä vuosikymmeneltä vuodesta 1976 lähtien, jonka lisäksi mies on näytellyt, kirjoittanut, avustanut ja toiminut ohjaajana lukuisissa lyhytelokuvissa ja televisiotöissä.

Näytöksen Facebook-eventin löydät täältä ja ennakkoliput täältä, tervetuloa mukaan!