Talvilystiä -tapahtumassa nähdään uutuuselokuvia Jyväskylän Tikkakoskella

Jyväskylän kaupunki
Tiedote viestimille 20.2.2020

Talvilomaviikolla nähdään uutuuselokuvia Jyväskylän Tikkakoskella

Tikkakoskella järjestetään perjantaina 28.2. koko perheen elokuvatapahtuma. Talvilomalystiä-iltapäivään Tikkakosken koululle (Koulukatu 10) ovat tervetulleita kaikki ikään katsomatta. Elokuvat esitetään koulun kulttuurisalissa ja ensimmäisenä on vuorossa klo 13.00 Antti J. Jokisen ohjaama Helene, joka kertoo taiteilija Helene Schjerfbeckin elämästä ja perustuu Rakel Liehun samannimiseen Runeberg-palkittuun romaaniin. Tammikuussa ensi-illassa ollut elokuva keräsi satatuhatta katsojaa alle kahdessa viikossa.

Toisessa näytöksessä klo 16.00 nähdään Disneyn animaatio Frozen 2, joka sai ensi-iltansa viime vuonna ja on jatko-osa huippusuositulle Frozen – huurteinen seikkailu -elokuvalle. Iltapäivän ohjelmaan kuuluu myös klo 14.30-16.00 järjestettäviä vapaapääsyisiä taidepajoja. Laura Piston ohjaamassa saippuapajassa tehdään timantin muotoisia saippuoita ja Helene-elokuvan inspiroimana voi kokeilla maalaamista käyttäen maalausvälineitä ja -telineitä, jotka löytyvät paikan päältä. Luonetjärven Sotilaskodin pitämästä kahviopisteestä voi ostaa virvokkeita ja pientä naposteltavaa.

Liput elokuvanäytöksiin:
– ennakkoon ilmoittautuneille 6 € / näytös ja ovelta 8 € / näytös. Ennakkoilmoittautumiset 26.2. mennessä osoitteissa http://www.lyyti.in/helene ja http://www.lyyti.in/frozen2

– lipunmyynti alkaa paikan päällä klo 12.00

-kummankin elokuvan ikäraja on 7 vuotta, josta voidaan joustaa 3 vuotta, jos lapsi on aikuisen seurassa. Huoltajan tulee kuitenkin huomioida lapsen yksilöllinen kehitystaso ja elokuvan haitalliseksi arvioidun sisällön laatu.

Iltapäivätuokio Helenen elämään tutustuen

Helene-elokuvan tunnelmiin voi virittäytyä jo ennakkoon perjantaina 21.2. klo 12.30 Tikkakosken hyvinvointikeskuksessa (Myllylammenkatu 6), jossa yhteisen iltapäivän teemana on Helene Schjerfbeck ja hänen elämänsä. Tilaisuudessa on mukana kulttuuriluotsi ja Jyväskylän taidemuseosta lainattu Ateneumin taidesalkku, jonka sisältö tuo tuulahduksen tuon ajan kuvataiteesta.

Talvilomalystiä-tapahtuman järjestävät Keski-Suomen elokuvakeskus, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palvelut.

Lisätietoja: koordinaattori Outi Savonen, p. 014 266 7320, outi.savonen(at)jyvaskyla.fi