Viitasaaren elokuvaviikko 2020 julkaisi ohjelmistonsa

lopullinen_viitasaarenelokuvaviikko2020_fb_event (4)

Maamme vanhimpiin lukeutuva elokuvafestivaali Viitasaaren elokuvaviikko julkaisi tänään 45. festivaalin ohjelmistonsa. 30.3. – 5.4. välisenä aikana Viitasaaren nuorisotalon teatterisalissa nähdään yhteensä 24 pitkää elokuvaa.

Vuoden 2020 ohjelmisto painottuu laadukkaisiin kotimaisiin uutuuksiin ja tuleviin elokuvatapauksiin: festivaalin elokuvista kuusi odottaa vielä ensi-iltaansa ja nähdään Viitasaarella uunituoreena, esimerkkeinä Elina Talvisaaren odotettu ja kosketteva Neiti Aika -dokumentti, Sami Hedbergin ja Kiti Kokkosen tähdittämä Se mieletön remppa -komedia ja Klaus Härön tuleva uutuusdraama Elämää kuoleman jälkeen. Klassikkonäytöksenä festivaaleilla nähdään Mika Kaurismäen ensiohjaus, ikoninen road movie & suomalaisen kapinan merkkiteos Arvottomat vuodelta 1982.

Isoina elementteinä ohjelmistossa näkyvät ihmisen luontosuhde (mm. Luontosinfonia ja Vedenneito -dokumentit) sekä vahvat naisroolit (mm. alkuvuoden katsotuin kotimainen Teräsleidit, parhaan dokumentin Jussista kisaava Veeran maaginen elämä ja Suomen menestyneimmän taidemaalarin Helene Schjerfbeckin elämää kuvaava Helene).

Tämän vuoden festivaalilla nähdään uutuutena myös kuuden elokuvan muodostama Maailma kylässä -sarja, joka tuo Viitasaarelle läpileikkauksen viime vuosien kiitellyimmistä kansainvälisistä elokuvista. Sarjaan valikoidut elokuvat ovat Berliinin elokuvajuhlien Hopeisella karhulla palkittu System Crasher (Saksa), aikamme tunnetuimpiin ohjaajiin lukeutuvan Pedro Almodóvarin uusin elokuva Kärsimys ja kunnia (Espanja), mm. Cannesin elokuvajuhlien Kultaisen palmun voittanut Hirokazu Kore-edan ohjaama Shoplifters – Perhesalaisuuksia (Japani), pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon 2018 voittanut Woman at War (Islanti) sekä kansainvälistä elokuvaa perheen pienimmille tarjoavat Late Lammas -elokuva: Farmageddon (Iso-Britannia) ja tämän hetken ehdoton elokuvatapaus Frozen 2 (Yhdysvallat).

Viitasaari julkistus (3)

Elokuvaviikolla jaetaan perinteikkäästi myös Viitasaaren kaupungin perustama kunniapalkinto Humanismin käsi. Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, joka kotimaisen kokoillan näytelmäelokuvan välityksellä on edistänyt humanistisia ja ihmisläheisiä arvoja taiteellisesti laadukkaalla työllään.

Elokuvaviikon tarkka aikataulu, lipunhinnat, ennakkolippujen tilaustiedot, elokuvaviikon tekijävieraat ja festivaalin oheisohjelma julkaistaan lähiaikoina osoitteessa www.ksek.fi/viitasaari ja elokuvaviikon Facebook-sivuilla (https://www.facebook.com/viitasaarenelokuvaviikko)

Viitasaaren elokuvaviikkoa järjestää Viitasaaren kaupunki ja Keski-Suomen elokuvakeskus.

Viitasaaren elokuvaviikon 2020 festivaaligrafiikoista ja tulevasta festivaalijulisteesta vastaa kuvataiteilija Sirpa Varis.

lopullinen_viitasaarenelokuvaviikko2020_fbprofiilikuva

Juttu- ja haastattelupyynnöt sekä lisätiedot:
festivaalin tuottaja Mikko Järvinen
mikko.jarvinen@ksek.fi
040 258 6579

45. Viitasaaren elokuvaviikko
30.3. – 5.4.2020
Nuorisotalon teatteritila
Koulukuja 8, Viitasaari